Exco MCA akan hadapi tindakan disiplin


Jawatankuasa pusat MCA mengarahkan lembaga disiplin menilai tindakan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) parti itu Tee Siew Keong kerana menerima jawatan exco di Johor.

ADUN Pulai Sebatang itu yang juga setiausaha penganjur nasional dilihat melanggar keputusan parti yang melarang wakil rakyatnya menerima jawatan dalam kerajaan ekoran prestasi buruk dalam pilihan raya umum 5 Mei lalu.

Dalam sidang media hari ini, presiden parti itu Dr Chua Soi Lek berkata, Tee memaklumkan kepada jawatankuasa pusat sebelum itu untuk bercuti daripada semua acara parti di semua peringkat.

Tee sebelum ini secara terbuka berkata beliau tiada pilihan selain menerima pelantikan itu kerana beliau dipilih oleh Sultan Johor yang mahu melihat pembentukan ahli majlis mesyuarat negeri yang pelbagai kaum.

Chua juga berkata, semua senator daripada parti itu harus melepaskan jawatan masing-masing.

1 comment:

 1. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

  LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

  To all Malaysians respected,

  respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

  We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

  They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

  Thank you,
  SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

  Please share to everyone .......

  ReplyDelete