Pemilihan Umno dijangka pada hujung tahun


Mesyuarat pemilihan pimpinan Umno dijangka akan diadakan pada akhir tahun ini kata setiausaha agung parti itu, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.
Beliau berkata, sebelum itu, mesyuarat Majlis Tertinggi serta mesyuarat diperingkat cawangan Umno akan diadakan terlebih dahulu.

"Kita ada waktu. Kita akan adakan Majlis Tertinggi pada 31 haribulan dan akan mulai mesyuarat cawangan pada akhir Jun.

"KIta akan buat peracangan bila mesyuarat pemilihan Umno. Saya jangka mesyuarat pemilihan akan diadakan pada akhir tahun ini," katanya ringkas.

Beliau yang juga menteri wilayah persekutuan berkata demikian ketika ditanya pemberita dalam sidang media selepas satu taklimat daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur di ibu negara hari ini.

Spekulasi yang timbul sebelum ini menyebut, pemilihan pimpinan Umno mungkin akan diawalkan dengan mengadakan pada bulan Ogos ini.

Ketua penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan bagaimanapun pada minggu lalu menjelaskan, pemilihan pada tahun ini melibatkan 146,500 perwakilan Umno daripada 161 bahagian di seluruh negara.

Umno dalam perhimpunan agungnya pada Disember 2011 meluluskan usul menangguhkan pemilihannya di semua peringkat Majlis Tertinggi, bahagian dan cawangan.

Tengku Adnan ketika membentangkan usul itu berkata, ia akan ditangguhkan tidak lebih 18 bulan dari tarikh sepatutnya, selaras dengan fasal 10(16) perlembagaan parti.

1 comment:

 1. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

  LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

  To all Malaysians respected,

  respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

  We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

  They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

  Thank you,
  SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

  Please share to everyone .......

  ReplyDelete