Kenapa Arif Shah kepanasan bila Wan Azizah umumkan akan bertanding?

Wakil rakyat UMNO Dun Seberang Jaya kini umpama cacing kerawit kepanasan apabila Wan Azizah umumkan akan bertanding.

Belum pun Wan Azizah umumkan kerusi Dun mana yang beliau akan bertanding, sumber dalaman kem Ariff Shah maklumkan beliau sudah tidak senang duduk bak cacing kerawit kepanasan, mereka tahu jika Wan Azizah bertanding di Dun Seberang Jaya, Wan Azizah boleh menang.

Bertambah parah apabila krisis dalaman umno Permatang Pauh begitu meruncing, kem Dato' Jalil mahukan matikan politik Ariff Shah. Mereka mahu letak Ariff Shah bertanding di Permatang Pasir kubu kuat PAS.

Jika benar Wan Azizah bertanding di Dun Seberang Jaya dan ditakdirkan menang, adakah Wan Azizah akan dilantik menjadi TKM 1 Pulau Pinang atau Speaker Dewan atau exco Wanita?

Namun begitu khabar angin juga bertiup kencang kemungkinan besar Wan Azizah akan bertanding di Selangor dan akan dilantik menjadi Menteri Besar sekaligus menyelamatkan Faekah. Benarkah begitu? Di mana pula nak letak Tan Sri Khalid?

Lumrah dunia politik macam-macam spekulasi dan ramai Ahli Nujum Politik mengalahkan Nujum Pak Belalang...kih kih kih..

Apa pun yang pasti dalam dunia politik, segalanya mungkin...dulu kawan kini lawan, dulu lawan kini kawan..tidak ada istilah kawan kekal dan tidak ada lawan yang kekal...

Ingatlah yang paling penting, Asal Bukan UMNO..apalah salahnya jika kita beri sekali peluang kepada Najib untuk menjadi Ketua Pembangkang Malaysia yang berwibawa? Anda mampu mengubahnya.

1 comment:

 1. Salam/selamat buat Malaysia dan ISInya.,

  Takut itu satu penyakit, JADI jangan TAKUT. ***
  Takut ada macam-macam TAKUT,---takut tak terpilih, takut kalah, takut kena buang kerja ,....takut x 1000000 x 1000000 tidak mendatangkan kesan melainkan TAKUT yang SEBENAR-BENARnya hanya kepada ALLAH.
  Dari Nabi/RasulAllah Adam alaihissalam tuwassalam sudah bratus ribu Nabi/Rasul silih berganti membawa kalimah Shahadah yang sama-, MashaAllah-
  Kembalikanlah Kegemilangan Malaysia sebagamana majunya negara jiran yang tak punya apa-apa melainkan air liur , akal , budi dan semangat setiakawan/jatidiri nan tinggi.
  ---Akhirkata-*JANGAN TAKUT UNTUK BERUBAH DAN MEMBUAT PERUBAHAN KERANA SETIAP PERUBAHAN ADALAH UJIAN BAGI MANUSIA YANG CINTAKAN KEHARMONIAN SEJAGAT.(SUSAH/SENANG ITU TAKDIR JUA NAMUN-"NASIB SESUATU KAUM TERLETAK DITANGANNYA SENDIRI"
  ---------ALLAHU A"KLAM

  ReplyDelete